Na dwie porcje potrzebujemy :
- dwa plastry schabu;
- kilka pieczarek 5-6 (może być mniej lub więcej nic się nie dzieje);
- jedna cebula;
- 3-4 ogórki w musztardzie (bądź konserwowe);
- jedna mała papryka bądź pół dużej;
- 2 plastry żółtego sera;
- sól i pieprz;
- bułka tarta (do panierki);
- jedno jajko (do panierki);
Roladkę robimy identycznie jak "roladkę z cukinią" tylko zamiast faszerować paprykę możemy wysmarować nasz gotowy ubity schab podsmażonymi pieczarkami z cebulką i startymi na tarce i odciśniętymi ogórkami :
dzięki temu, że mamy więcej miejsca możemy spokojnie do papryki włożyć cały a nawet dwa małe plastry sera żółtego:
tak przygotowaną paprykę układamy na brzegu naszego schabu i zaczynamy zwijać naszą roladkę:następnie panierujemy ją w bułce tartej potem w jajku i smażymy na wolnym ogniu aż się pięknie zrumieni :
tak wygląda nasza gotowa roladka :
a tak po przekrojeniu :
SMACZNEGO
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz