czwartek, 26 września 2013

Kiełbaska pod serową pierzynką

Może to wydać się śmieszne dla niektórych żeby podawać przepis na kiełbasę ale uwierzcie mi nawet ją można podać w ciekawy sposób . Kiełbasa gotowana bądź smażona z patelni nawet nie brzmi tak interesująco jak moja.
Potrzebujemy :
- kawałek ulubionej kiełbaski (moja ulubiona jest z cielęciną);
- 1 plaster sera żółtego;
- trochę cebuli;
- może być ogórek konserwowy;
- ketchup;
- majonez;
Naszą kiełbaskę najpierw nacinamy i zaczynamy smażyć  z każdej strony :
 ja lubię bardzo spieczoną tak więc jedną stronę zostawiam najmniej usmażoną przekręcam na tą stronę i zaczynam układać na wierzchu kiełbasy  (opcjonalnie cieniutkie plasterki ogórka konserwowego) można również w poprzecinane miejsca włożyć plastereczki czosnku ale to dla tych co lubią ja dzisiaj zrobiłam uboższą wersję ale bardzo pyszną a więc ja układam na wierzchu plaster sera żółtego i wrzucam na brzeg patelni pokrojoną w kostkę cebulkę żeby nam się nie spaliła:
przykrywamy pokrywką i na małym ogniu podsmażamy aż ser się rozpuści:
 potem na wierzch sera kładziemy naszą usmażoną cebulkę :
 polewamy ketchupem i majonezem (mnie ta wersja najbardziej pasuje) :
                               SMACZNEGO

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz